Home >  Uit de praktijk >  Tournée Minérale 2017

Hoera! Tournée Minérale is één jaar.

Daag jezelf en je jeugbewegingsvrienden uit om in februari ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Wie van jullie oudste leden (+16), ouders van leden of leiding heeft het sterkste doorzettingsvermogen en haalt de eindstreep?

Schreeuw het van de daken

Je mag best fier zijn wanneer je als jeugdvereniging deelneemt aan Tournée Minérale. Communiceer dit naar de omgeving en zet je jeugdvereniging positief in de kijker.

  • Organiseer een Tournée Minerale-activiteit zoals een leuke mocktailworkshop met de leiding of een alcoholvrije fuif. Wist je dat je deze activiteiten kan registreren op de website www.tourneeminerale.be? Niet alleen leuk om te doen, maar ook goed voor het imago van je jeugdvereniging!
  • Maak van jullie deelname gebruik om te communiceren over hoe jullie als jeugdvereniging omgaan met alcohol. Doe dit naar de ouders van jullie leden en bredere omgeving. Koppel het eventueel aan de communicatie over jullie alcohol- en drugbeleid.

Nog geen alcohol- en drugbeleid? Dit stappenplan helpt je verder. Wil je hier hulp bij? Dan kan je contact opnemen met een preventiewerker in je buurt!

What’s in for me?

Je wordt als jeugdvereniging niet alleen op een positieve manier in de kijker gezet, ook voor jou zijn er heel wat voordelen aan een maandje zonder:

  • Laat je lichaam recupereren
  • Slaap beter en heb meer energie
  • Spaar geld uit
  • Geen kater, geen flater

Schrijf je in!

Ga nu de uitdaging aan met de leiding of leden van jouw jeugdvereniging. Daag hen uit via facebook en drink in februari 2018 geen alcohol. Schrijf jezelf en/of je jeugdvereniging als team in op www.tourneeminerale.be