Home >  Uit de praktijk >  Party survival tips

Party Survival Tips

Organiseren jullie een kerst- of nieuwjaarsfeestje voor medeleiding en/of leden? Ook dit jaar zijn we weer van de partij met enkele ludieke party survival tips! 

TIP 1: Denk aan oogverblindende decoratie. Knutsel samen met je leden kerstballen van dennenappels, een reuze-kerstman of tover de kerstballen om in je favoriete minion.

TIP 2: Geef een verkleedfeestje. Kies een thema en laat iedereen zijn favoriete verkleedkleren bovenhalen. Zo loop je misschien de hele avond langs de kerstman en zijn compagnon Rudolf.

TIP 3: Organiseer je een feestje met alleen de leiding en/of oudste leden? Maak dan op voorhand duidelijke afspraken over het alcoholgebruik. Wordt er alcohol geschonken? Wie mag drinken en hoeveel? 

TIP 4: Maak een mocktail als aperitief. Niet alleen lekker, maar ook eens iets anders dan vruchtensap of frisdrank.

TIP 5: Gezond snacken! Maak een kersthapje om van te smullen. Ga voor zelfgemaakte groentenwraps, een kerst(man)tomaatje of een kerstboomtoastje met zalmmousse en komkommer. 

TIP 6: Zet die ploat op! Niets gaat boven je favoriete dansmuziek die de hele avond door de speakers speelt. Voorkom tuutende oren bij je leden en medeleiding. Voorzie oordopjes en hou die volumeknop in de gaten.

TIP 7: Organiseer een complimentenspel en verspreid de eindejaarsfeestvreugde in jouw jeugdverenging. Geef een compliment aan een lid of medeleiding die je minder goed kent. 

TIP 8: De laatste maar misschien belangrijkste tip: geniet, geniet geniet! Geniet en wees dankbaar voor het kameraadschap in jullie jeugdvereniging.  

 

Veel plezier!