Home >  Uit de praktijk >  Iedereen mee op kamp

Iedereen mee op kamp

De kampperiode komt eraan! Het is nog even aftellen maar binnenkort gaan jullie met z'n allen op kamp. Chiro Vlaanderen roept verenigingen op om nieuwe leden te zoeken voor de komende kampperiode. Neem dit jaar kinderen en jongeren in een kwetsbare positie mee op kamp. Je bezorgt hen zo een onvergetelijk avontuur.

Ervaring voor het leven

"Een Chirokamp, da's een beetje zoals een onvergetelijke vakantie met leeftijdsgenoten. Je maakt er vrienden voor het leven, je leert er samenwerken en je eigen talenten ontwikkelen. Kortom een ervaring die iedereen verdient mee te maken", zegt Michael Tubex, diversiteitsmedewerker bij Chirojeugd Vlaanderen.

Het project 'Iedereen mee op kamp' richt zich op kinderen en jongeren die moeilijk de weg vinden naar jeugdverenigingen. Chiro Vlaanderen voorziet daarom gratis flyers en advies aan jeugdverenigingen die wensen deel te nemen aan het project. 

"Ieder kind heeft immers recht op vrije tijd en ontspanning, ook kinderen in een maatschappelijk kwetsbare positie. Of ze nu lid zijn van de Chiro of niet", zegt Michael Tubex. 

Doe mee aan het project

Een dertigtal jeugdverenigingen plaatsten al hun schouders onder het project. Sluit je bij hen aan! Laat kinderen die niet zo makkelijk te bereiken zijn net als hen proeven van wat een jeugdvereniging is. Zelfs al blijven ze na het kamp niet, je hebt hen toch een onvergetelijk avontuur bezorgd! 

Interesse? 

Meer info over het project vind je hier