Home >  Uit de praktijk >  Geheime fuiflocatie

Secret party op Krinkel, het massabivak van de Chiro

Van 25 tot 30 augustus vond Krinkel plaats, een gigantisch tentenbivak voor alle leiders en leden van de Chiro vanaf 16 jaar. Meer dan 4000 deelnemers uit het hele land kwamen er proeven van veel spelen, grootse massamomenten en de unieke Chirosfeer. De vrijwilligers van de Commissie Jeugdbeleid verstopten een geheime fuiftent, waar de chiroleiding heel wat verrassingen te wachten stond.

De zoektocht naar de secret party

Voor wie goed oplette, was de tent niet zo moeilijk te vinden. De muziek was al van ver te horen, en als men opeens 2, 3 of meer mensen tegelijk uit een toilet zagen komen, ging er hier en daar al eens een belletje rinkelen.

Nadat de eerste nietsvermoedende Krinkelbezoekers via een geheime doorgang in een toilet de secret party-spot gevonden hadden, begon het nieuwtje zich al snel over de kampgrond te verspreiden. Iedereen wilde toch minstens één keer langsgaan op deze mysterieuze plek. Zij die de tent vonden, kregen (zolang de voorraad strekt) een sticker die verwees naar de fuif. Liefst 1/4 (maar vermoedelijk veel meer) van de krinkelgangers had de geheime fuiflocatie al op de tweede dag gevonden!

Een minifuif met (educatieve) maxipret!

De Chiroleiding die de fuif vond, kon... 

  • ...op het midden van de dag 15 minuten volledig los gaan op de beste dansmuziek. Het feestje ging door in een tot ravekeet omgevormde seniortent met onder andere lichten op de beats van de muziek, een discobal en fuiftoeters.
  • ...via de partymix heel wat informatie over veilig en verantwoord fuiven opvangen. De setlist bevatte tips om een goede fuif te geven. Zo herinnerde het liedje Salsa Tequila Corazón fuifgangers eraan dat sterkedrank verboden is onder de 18 jaar en promootte Walk on water van Milk Inc gratis kraantjeswater op elke Chirofuif.
  • ...gratis oordopjes en gratis kraanwater krijgen. Er hingen ook bordjes op met “verboden te roken” en “geen alcohol onder de 16 jaar” (hoewel er geen alcohol geschonken werd).
  • ... verschillende initiatieven leren kennen die je op een fuif kan nemen door je in te schrijven voor Feest Wijzer
  • ...een bonnetje voor een gratis mocktail krijgen die ze bij de stand van de commissie jeugdbeleid konden inwisselen (enkel voor de eerste 300 vinders van de 'secret party').

Het doel van dit alles? Chiroleiding laten stilstaan bij het feit dat een goede fuif ook aan de BOB’s denkt en feestgangers probeert te stimuleren om eens te grijpen naar een non-alcoholisch alternatief.

To be expected

De Commissie Jeugdbeleid (die werkt rond de thema’s  inspraak en participatie, lokalen en fuifbeleid), gaat in de toekomst verder bouwen op het succes van de geheime fuif op Krinkel. Het is de bedoeling dat het concept geïntegreerd wordt in een workshop die gegeven kan worden op Chirocursussen of andere bijeenkomsten van Chirogroepen, waarbij er nog dieper kan ingegaan worden op de thema’s die tijdens de fuif op een ludieke manier aan bod komen.